Lange glazen gevel naar de tuin

Een metamorfose kán de oplossing zijn, als je wilt wonen op een unieke plek waar nu nog een ouder huis staat. Maar soms is slopen en opbouwen een beter alternatief. Zeker als je op basis van de oude plattegrond je wensen niet helemaal kunt vormgeven, en je bovendien de kwaliteiten van de tuin niet optimaal kunt benutten.

Toen deze woning aan de ’s-Gravenpolderseweg in verkoop kwam, kwam precies die vraag onze kant op. Voor deze opdrachtgevers hebben wij hun vorige woning ook ontworpen. Een prettige woning die, zoals zij zelf zeggen, ontworpen is ‘als een warme jas’. Dat wilden ze hier ook.

Maar deze bestaande woning verbouwen naar hun wensen, bleek op diverse bezwaren te stuiten. Zo moesten alle belangrijke functies op de begane grond gesitueerd worden. Uiteindelijk werd de conclusie getrokken dat we alleen door te slopen en herbouwen alle wensen optimaal konden laten uitkomen.

Het nieuwe ontwerp kent twee gezichten: een ietwat gesloten uiterlijk aan de straatzijde, met een stijlvolle, grote raampartij in de woonkamer. In de achtergevel speelt glas juist de hoofdrol, waardoor de diverse functies in de woning van daglicht worden voorzien. Dit zorgt voor een unieke relatie met de grote tuin: door de grote raamvlakken krijg je het gevoel midden op de kavel in de tuin te wonen.


FIERLOOS ARCHITECTEN | STATIONSPARK 45 | 4462 DZ | 0113-230470 | 06-24897827 | INFO@FIERLOOS.NL

  • Black LinkedIn Icon