top of page

Fierloos Architecten is een begrip sinds 1973.  Als allround architectenbureau ontwerpen we over de volle breedte: van woonhuizen tot wijken, van kerkgebouwen tot zorgcentra. Onze ontwerpen kenmerken zich door een eigen signatuur: herkenbaar aan pure materialen en zuivere vormen. Wij werken binnen en buiten Zeeland voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers, zoals woningbouwverenigingen, ontwikkelaars of zorgorganisaties. Bij ons krijgt iedereen de ruimte.

Fierloos_website_WEB-45.jpg

In een eerste, vrijblijvend gesprek luisteren we naar uw wensen, budget en uitgangspunten. Wij vertalen uw ‘pakket van eisen’ (PVE) naar een voorontwerp (VO) en kijken hierbij ook naar randvoorwaarden als de locatie, regelgeving, bestemmingsplan en welstandsnota. Wij blijven overigens voortdurend naar u luisteren, ook in latere bouwfasen: u krijgt alle ruimte om zelf de positie van spotjes te bepalen, het type kranen in de badkamer, de keuken en het afwerkingsniveau.

Luisteren
Fierloos_websiteHR-25.jpg

Als tweede stap stellen we een definitief ontwerp op (DO) en maken we de stukken gereed voor de omgevingsvergunning. Het ontwerp schaven we steeds verder bij, aan de hand van uw wensen en onze kostenraming. Wij winnen constructie- en installatieadvies voor u in, evenals interieur-/tuinadvies en contacten met Welstand. Als laatste volgt het technisch ontwerp (TO): de technische tekeningen en het bestek voor aanvraag richting aannemer(s).

Tekentafel
Fierloos_website_WEB-1.jpg

Ook tijdens de bouw voeren we graag de regie. Van de prijs- en contractvorming (PC) en contacten met de aannemer(s), tot het proces van aanbestedingen en prijsoverleg. Wij verzorgen het uitvoeringsgereed ontwerp (UO), inclusief werktekeningen, en voeren directie tijdens de uitvoering (UD): van controle op de bouw en het leiden van bouwvergaderingen tot het beheersen van planning en budget, kwaliteit bij de oplevering en nazorg.

Bouwregie
bottom of page