Zeeuws karakter anno nu

Met eenvoudige volumes een krachtig statement maken op een indrukwekkende kavel van 5 ha. Dat was de grote gedachte achter deze volumineuze woning die we mochten realiseren in het open Zeeuwse landschap. De opdrachtgevers wilden veel leefruimte voor hun gezin met 5 kinderen. Ieder kind kreeg in het ontwerp een eigen slaapkamer op de verdieping, de ouderslaapkamer werd ingetekend op de begane grond.

De opdrachtgevers hadden de wens zelf optimaal te genieten van het vrije uitzicht aan voor- en achterzijde, maar zagen zichzelf op termijn ook een bed & breakfast openen. Hier werd al rekening mee gehouden door in de woning een aparte entree te ontwerpen. Daarnaast was de opgave om een aparte ruimte op de verdieping te realiseren als relaxruimte, die naast de slaapkamers later een functie zou krijgen binnen de B&B.

In het ontwerp werd veel aandacht besteed aan de binnen-/buitenbeleving met riante buitenterrassen, te bereiken via grote schuifpuien. De horizontale oriëntatie van de volumes in het ontwerp vormen niet alleen een statement op de locatie; ze benadrukken ook de landschappelijke beleving. Het Zeeuwse karakter werd doorgetrokken in de detaillering van de woning, zoals donker baksteen en houten delen als verwijzing naar de traditionele Zeeuwse schuren. De donkere partijen contrasteren uitgesproken fraai met de wit ontworpen leefgedeelten, uitgevoerd in smetteloos stukadoorwerk.

Meer van dit project: klik hier

FIERLOOS ARCHITECTEN | STATIONSPARK 45 | 4462 DZ | 0113-230470 | INFO@FIERLOOS.NL

  • Black LinkedIn Icon